Laatste update 11:00
42

Belastingdienst schoffeert gedupeerden ‘Afpakjesdag’ opnieuw

Op Twitter tonen slachtoffers van de Belastingdienst hoe ze door hen opgevraagde dossiers hebben ontvangen. Pagina na pagina blijkt zwartgelakt. De betrokkenen hadden hun dossiers opgevraagd om te achterhalen waarom ze – onterecht – als fraudeur zijn aangemerkt. SP-Kamerlid Renske Leijten is verbijsterd:

Het AD schrijft:

Begin vorige maand verzamelden gedupeerde ouders zich voor het kantoor van de Belastingdienst in Rotterdam om inzage in hun dossier te eisen. Deze protestactie was georganiseerd door de SP. De zegsman van Snel liet toen weten dat zij de informatie opgestuurd zouden krijgen. Inmiddels – een week na het Kamerdebat over de affaire – hebben de eerste aanvragers een aantal dikke ordners thuis gekregen. Ook de komende tijd gaan er nog dossiers de deur uit.

De woordvoerder van staatssecretaris Menno Snel verdedigt op Twitter de verminking van de bewijsstukken. Volgens hem is dat terecht omdat het om informatie van derden gaat. Die verklaring roept verontwaardigde reacties op, onder meer van politieagenten.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)