56

Berlijn bekijkt verbannen SUV’s na dodelijk ongeluk met voetgangers

Een 42-jarige bestuurder is bij hoge snelheid met zijn Porsche SUV in Berlijn op het trottoir terechtgekomen en heeft vier voetgangers doodgereden, waaronder een oma met haar kleinkind. Over de oorzaak van het ongeluk dat afgelopen vrijdag plaatsvond is nog weinig bekend, mogelijk kreeg de bestuurder een epileptische aanval.

Het schokkende voorval met de zware personenauto doet politici afvragen of het niet tijd wordt SUV’s uit de stad te weren. Stephan von Dassel, burgemeester van Berlin-Mitte, stelt dat dergelijke pantserwagenachtige auto’s niet in de stad thuishoren omdat ze bij ongelukken veel levens in gevaar brengen. “Deze auto’s zijn ook nog eens klimaatkillers. Ook zonder ongeluk vormen ze een bedreiging,” zegt hij tegen Der Spiegel.

De Groenen in het landelijk parlement stellen voor een beperking op te leggen voor SUV’s in steden. Boven bepaalde afmetingen zouden dergelijke gevaarlijke voertuigen geweerd moeten worden. SUV’s zijn sinds vorige maand het meest verkochte type auto in Duitsland. Dit jaar worden er meer dan een miljoen verkocht, voornamelijk aan bestuurders tussen de 46 en 65 jaar.

Lees ook Francisco van Jole: Stoere stumperds in SUV’s slopen de planeet

Geef een reactie

Laatste reacties (56)