9

Bom aangetroffen bij woning George Soros

Bij het huis van miljardair en filantroop George Soros is een bom aangetroffen. Dat melden Amerikaanse media. De politie in Bedford, in de staat New York, ontving een melding over een verdacht pakket in de brievenbus van Soros. Dat bleek na onderzoek een explosief te zijn.

Het pakket werd aangetroffen door een medewerker die het had geopend. Omdat de medewerker het direct niet vertrouwde, heeft die persoon het pakket meegenomen en in een bosrijke omgeving geplaatst. Eenmaal weg van het huis, werd de politie ingeschakeld. De opruimingsdienst kon de bom vervolgens gecontroleerd laten exploderen.

Van wie het pakket afkomstig is, is onduidelijk. De lokale politie heeft de zaak inmiddels overgedragen aan de terrorismeafdeling van de FBI. De Hongaars-Amerikaanse George Soros investeert grote delen van zijn vermogen in het bevorderen van democratie, burgerrechten, persvrijheid en onderwijs en steunt initiatieven die hulp bieden aan vluchtelingen. Om die redenen is Soros een kop van jut voor rechts, die hem – op vaak antisemitische wijze – verantwoordelijk houdt voor wat er volgens hen mis is met de wereld.

Soros is ook bestempeld tot persona non grata in zijn geboorteland Hongarije. Daar heeft de nationalistische president Orbán Soros bestempeld tot gevaar voor de nationale veiligheid, vanwege diens initiatieven om onderwijs en democratie te bevorderen. Als gevolg van de vele lastercampagnes vanuit de overheid, zag Soros zich gedwongen zowel zijn kantoor als onderwijsinstellingen in Hongarije te sluiten.

cc-foto: Niccolò Caranti

Geef een reactie

Laatste reacties (9)