Laatste update 19:59
35

Boris Johnson heeft coronavirus

Boris Johnson is besmet met het nieuwe coronavirus. De Britse premier heeft milde symptomen. Hij zal de komenden tijd in zelf-isolatie blijven in de Downing Street 10. Vanuit zijn ambtswoning blijft hij zijn kabinet met behulp van videoconferencing aansturen, zo belooft hij op Twitter.

Eerder deze week kondigde Johnson een lockdown af voor het Verenigd Koninkrijk. Britten mogen sindsdien hun huis alleen verlaten om boodschappen te doen, een keer per dag buiten te sporten, kwetsbare personen te verzorgen of om naar het werk te gaan. Voor buitenshuis werken geldt dat dat alleen is toegestaan als het noodzakelijk is en niet anders kan.

De Britse premier kreeg eerder kritiek dat hij de coronacrisis niet serieus genoeg nam. Johnson wachtte lang met een verbod op grote samenkomsten en het sluiten van scholen. Terwijl andere Europese landen verregaande maatregelen namen, moesten de Britten het nog altijd doen met het advies om hun handen te wassen en een week thuis te blijven als ze symptomen hadden die konden wijzen op een besmetting.

Veel Britse politici wensen de premier beterschap, onder wie de Londense burgemeester Sadiq Khan.

Lees ook:
Boris Johnson weigert levensreddende samenwerking met EU tegen corona

Geef een reactie

Laatste reacties (35)