60

Boris Johnson: kinderen van werkende vrouwen vaker crimineel

Kinderen van werkende moeders met een laag inkomen, zijn eerder geneigd “om je op de hoek van de straat te beroven”. Dat schreef Boris Johnson in zijn in 2006 verschenen boek Have I Got Views For You, zo ontdekte The Guardian. De Britse premier stak zijn afkeer van de toegenomen arbeidsparticipatie van vrouwen destijds niet onder stoelen of banken.

In de afgelopen dertig jaar is een steeds groter deel van de Britse vrouwen ‘gestimuleerd’ of sociaal geGestapood om te gaan werken, op basis van de mijns inziens dubieuze aanname dat hoe harder een vrouw werkt hoe gelukkiger ze zal zijn, terwijl ik er niet zeker van ben dat dit geldt voor vrouwen of anderen.

Dat vrouwen werken, heeft nadelige gevolgen voor hun gezinnen en de maatschappij, meende Johnson in 2006. Kinderen met werkende moeders zouden zonder liefde en discipline opgroeien, vaker spijbelen en hoodies gaan dragen.

Voor Labour bewijst de denigrerende wijze waarop Johnson in 2006 over werkende vrouwen schreef, hoezeer de premier is losgezongen van de maatschappij. “Het is duidelijk dat Boris Johnson neerkijkt op vrouwen en arbeiders”, aldus Angela Rayner, de schaduwminister voor onderwijs, tegenover The Guardian.

Het is bepaald niet de eerste keer dat Johnson deze verkiezingscampagne in opspraak komt door teksten uit het verleden. Eerder doken er al racistische en seksistische columns op.

Geef een reactie

Laatste reacties (60)