Laatste update 15:47
135

Boze boeren in hele land in actie, omsingelen toch distributiecentra

Boze boeren voeren woensdag door heel Nederland actie. De boeren, die toch niet te klagen hebben over media-aandacht, proberen onder meer op te trekken naar het Mediapark. Daar worden ze tegengehouden door de politie. Een afvaardiging van de boeren is wel in gesprek met de NOS-hoofdredactie, NOS-directeur Gerard Timmer en voorzitter Shula Rijxman van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De boze boeren eisen live zendtijd.

Boeren bij het Mediapark

Ook elders heeft de politie de handenvol aan de actievoerende agrariërs die op- en afritten blokkeren en daarmee zorgen voor files. Bij Born moest de ME eraan te pas komen om de situatie onder controle te houden, schrijft 1Limburg. Op de A9 heeft de politie boeren op tractoren weggeleid voor de Wijker- en Velsertunnel. In Arnhem krijgt de Nederlandse politie steun van Duitse collega’s. Op de A1 houden de boeren een barbecue.

In Tilburg omsingelden boze boeren aan het begin van de dag korte tijd een distributiecentrum van Albert Heijn en ook bij het distributiecentrum van Jumbo in Breda werd actiegevoerd, meldt Omroep Brabant. De rechtbank van Lelystad verbood de boeren dinsdag om distributiecentra plat te leggen, op straffe van een dwangsom van 100.000 euro.

Boze boeren hebben ook grensovergangen met Duitsland en Tata Steel in IJmuiden enige tijd geblokkeerd. Bij het boerenprotest in Gouda is een galg neergezet. D66-fractieleider Rob Jetten roept de boeren op zich te gedragen. GroenLinks-leider Jesse Klaver hekelt ‘het recht van de trekker’.

Geef een reactie

Laatste reacties (135)