Laatste update 18:26
7

Britse minister: Anti-vaxxers hebben bloed aan hun handen

De Britse minister van Volksgezondheid overweegt vaccinaties voor kinderen verplicht te stellen, nu de vaccinatiegraad ook daar hard blijft dalen. Tussen 2010 en 2017 werden meer dan 2,5 miljoen kinderen wereldwijd niet ingeënt met de eerste dosis van het mazelenvaccin. Een half miljoen van hen wonen in het Verenigd Koninkrijk. In een interview met de Britse krant The Times zegt minister Matt Hancock dat anti-vaxxers ‘bloed aan hun handen’ hebben:

Het bewijs is kristalhelder, vaccinatie is goed voor je en voor je kinderen. En bovendien bescherm je zo mensen die niet gevaccineerd kunnen worden. Mensen die anti-vaccinatie propageren zijn moreel verwerpelijk en zeer onverantwoordelijk. Niet-vaccineren zonder goede reden is gewoon verkeerd.

Ook in Nedereland onderzoekt de politiek of er een algehele vaccinatieplicht moet komen. Een derde van de jongeren in Amsterdam, Diemen en Amstelveen die een oproep kregen voor intentingen tegen meningokokken kwam vorige maand niet opdagen en blijft dus vatbaar voor de dodelijke bacterie.

Cc-foto: Prachatai

Geef een reactie

Laatste reacties (7)