Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Laatste Wil stopt direct met verstrekken zelfdodingsmiddel

  •  
26-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
284 keer bekeken
  •  
26137241265_c4acd46d3b_k
De Coöperatie Laatste Wil stopt definitief met het verstrekken van een zelfdodingsmiddel aan haar leden. Dat meldt RTL Nieuws maandagmiddag. Afgelopen week liet het Openbaar Ministerie weten strafrechtelijk onderzoek te doen naar de coöperatie.
Laatste Wil zegt niet te willen dat de leden worden vervolgd en zal daaorm het middel niet meer verstrekken. De activiteiten waren al gestaakt nadat het OM dat geëist had, en zullen ook niet hervat worden. Het Openbaar Ministerie laat weten blij te zijn met de beslissing.
Dat de coöperatie het middel niet meer beschikbaar stelt, betekent overigens niet dat het OM nu ook het onderzoek staakt: ‘We houden de komende tijd in de gaten welke activiteiten plaatsvinden en of er inderdaad wordt gehandeld zoals we hebben afgesproken.’
Heeft u last van sombere en depressieve gevoelens, wil u praten over depressie of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op via email of chat met 113.nl of bel gratis en anoniem met 0900-0113. U kunt daar zeven dagen per week en 24 uur per dag terecht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.