Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kabinet: minder vaak een mondkapje en vaker naar kantoor

  •  
16-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-431272717

© DEN HAAG - Hugo de Jonge, demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. De vergadering vindt vanwege Hemelvaart eerde

Update, 16:20 uur Vanaf volgende week zaterdag zal de mondkapjesplicht worden versoepeld. Alleen als het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden, blijft het mondkapje verplicht, melden RTL Nieuws en NOS. Dat zou betekenen dat mensen in het openbaar vervoer nog altijd een mondmasker moeten dragen.
Ook het thuiswerkadvies gaat op de helling. Mensen mogen weer naar kantoor als ze daar anderhalve meter afstand kunnen houden. Het Outbreak Management Team zal nog advies uitbrengen over de voorgenomen versoepelingen.
Eerder: Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge liep woensdag weer eens op de zaken vooruit door te zeggen dat volgende week misschien de mondkapjesplicht verdwijnt, maar misschien ook niet. Hij deed dat na een ministersoverleg over de coronacrisis.
Vrijdagavond is er een nieuwe persconferentie van De Jonge en demissionair premier Rutte. Dan wordt bekendgemaakt of er verdere versoepelingen van de coronamaatregelen zijn en zo ja, welke. Zo werd eerder deze week al bekendgemaakt dat de besmettingscijfers zo hard dalen, dat het demissionaire kabinet al op 26 juni een aantal coronaregels wil schrappen, in plaats van op 30 juni. Dan mag bijvoorbeeld de horeca langer openblijven en mogen theaters, musea en bioscopen meer bezoekers ontvangen. Ook bij mensen thuis zijn er meer gasten welkom, namelijk acht.
En misschien een einde aan de mondkapjesplicht, dus. Of misschien ook niet. De Jonge liet woensdag weten dat vrijdag de knoop daarover wordt doorgehakt. ‘Het gaat gewoon hartstikke goed,’ aldus de minister die vaker voor zijn beurt spreekt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.