Laatste update 08:54
289

Donald Trump besmet met corona

Donald Trump en zijn vrouw Melania hebben corona. Dat heeft de Amerrikaanse president zelf bekendgemaakt via Twitter. Ze zijn in quarantaine gegaan in het Witte Huis. Volgens artsen maken ze het goed. Op 15 oktober staat het volgende debat met Joe Biden gepland, een kleine twee weken erna op 3 november de presidentsverkiezingen. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen daarvoor gaan zijn.

Het paar is vermoedelijk besmet geraakt via adviseur Hope Hicks die positief getest werd. Zij vergezelde de Trumps afgelopen week naar een campagnebijeenkomst in Minnesota en vloog mee in het presidentiële toestel Air Force One op weg naar het eerste debat met Biden in Ohio. Donderdag testte ze positief op Covid-19. Kort voor de bekendmaking van zijn eigen coronabesmetting, bevestigde Trump die van Hicks en zei te wachten op zijn eigen testuitslag. Hij voegde er direct aan toe veel tijd door te brengen met Hicks.

Hoewel Trump de laatste tijd wat positiever ten opzichte van mondkapjes staat – tijdens het debat met Biden viste hij er een uit zijn binnenzak – draagt hij ze maar zelden. Ook houdt hij nog altijd massale verkiezingsbijeenkomsten in zalen vol supporters zonder mondkapjes. De gezondheidsdienst in Tulsa in de staat Oklahoma heeft een toename van covid-gevallen gelinkt aan een recente bijeenkomst van de president. In de Verenigde Staten zijn al meer dan 7 miljoen mensen besmet, ruim 200 duizend Amerikanen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De artsen van Trump hebben laten weten dat de president op dit moment niet ziek is. Reden voor zorgen is er wel, aangezien Trump in de doelgroep valt waarbinnen het virus de meeste slachtoffers eist: een bejaarde man van 74 met ernstig overgewicht.

Lees ook: Onderzoek: Trump is ergste verspreider nepnieuws over corona

Geef een reactie

Laatste reacties (289)