Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse jongeren vallen reddingsorganisatie aan in Marseille

  •  
05-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14618450626_5005e84794_z
Jongeren van de extreemrechtse organisatie ‘Génération identitaire’ hebben het hoofdkantoor van SOS Méditerranée aangevallen in Marseille. Dit is de hulporganisatie die op de Middellandse Zee vluchtelingen in nood redt. De rechtsextremisten wisten zich een weg te banen naar verschillende ruimtes in het pand, waar ze vooral vernielingen achter lieten. Meer dan twintig mensen zijn opgepakt. Met de aanwezige medewerkers van SOS Méditerranée gaat het naar omstandigheden goed, blijkt uit een verklaring van de organisatie op Twitter:
De rechtsextremisten schoten vuurwerk af en ontvouwden een spandoek met de tekst “SOS Méditerranée is medeplichtig aan mensenhandel.” De organisatie zegt zelf op haar website sinds 2016 29.000 vluchtelingen te hebben gered met het reddingsschip de Aquarius. Onlangs kwam deze boot in het nieuws omdat Panama, waar het geregistreerd staat, niet langer garant staat. Dit onder zware druk van Italië, dat het schip niet meer in haar havens toelaat. De recentelijk aangetreden Italiaanse regering voert een sterk anti-vluchtelingenbeleid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.