41

Families omgekomen militairen Mali slepen Defensie voor de rechter

De nabestaanden van de twee militairen die in Mali omkwamen door een mortier die defensie nooit had mogen gebruiken, willen naar de rechter stappen. Dat meldt RTL Nieuws. De familie van de slachtoffers heeft al een advocaat in de arm genomen,

‘We gaan volgende week bespreken welke juridische stappen we kunnen nemen en wat de opties zijn. Alles staat nog open, maar dat Defensie in juridische zin aansprakelijk is, staat wel vast,’ laat advocaat Michael Ruperti namens de beide families weten.

Deze week bleek dat defensie ernstig in gebreke is gebleven wat betreft de zorg voor veiligheid van de uitgezonden militairen. Zo werden granaten die jaren eerder al waren afgekeurd willens en wetens door defensie ingezet. In Mali ging het mis en kwamen twee militairen om het leven.

Verantwoordelijk minister Hennis heeft ondertussen laten weten dat, hoewel zij ministeriële verantwoordelijkheid draagt voor het dodelijke ongeval, zij niet van plan is om af te treden. Donderdag liet Mark Rutte weten achter zijn minister te staan.

cc-foto: Chatham House

Geef een reactie

Laatste reacties (41)