Laatste update 29 november 2017, 10:35
184

FvD roept op tot ontslag kritische docent

Forum voor Democratie, de partij geleid door de zelfbenoemde ‘belangrijkste intellectueel van Nederland’, laat wederom blijken weinig op te hebben met het open debat zoals dat in een vrije democratie geldt. Op Twitter gaat Baudet tekeer over een schoolopdracht waarin VWO-leerlingen gevraagd wordt de opkomst van FvD en het bestaansrecht van de partij te beargumenteren:

Ik krijg deze bizarre, schandelijke schoolopdracht van een boze leerling doorgestuurd. Schokkend! Maken anderen dit ook mee op hun school / hogeschool / universiteit? Laat het mij en @YerRamautarsing weten en we komen langs om uit te leggen hoe het echt zit!

Het is onduidelijk wat Baudet precies schandelijk vindt. De weergave van zijn eigen standpunten of het feit dat VWO-leerlingen gevraagd wordt om voor zichzelf te denken. De vraag luidt als volgt:

Dat Thierry Baudet de vaderlandse politiek flink opschudt is duidelijk. Zijn idee van een nieuwe renaissance vindt weerklank bij de bevolking. De twee zetels die zijn partij nu heeft, lijkt een voorbode voor meer. Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben. In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel, lijden Nederlanders aan oikofobie, en speelt een partijkartel elkaar constant de bal toe waardoor de Nederlandse democratie een schijndemocratie is. Is Baudet een tijdsverschijnsel dat snel weer uitsterft? Of hebben zijn ideeën, die populair zijn bij onder meer jongeren die een hoge opleiding genieten of genoten hebben, daadwerkelijk bestaansrecht voor een langere tijd?

Ivar Gierveld, de vwo-docent in kwestie die na het online plaatsen van de vraag onmiddellijk belaagd werd door een klein leger aan FvD-trollen, weerspreekt het frame van Baudet:

Meneer @thierrybaudet, hier de betreffende docent. Ik schrijf hier niets dat niet uit je eigen mond komt en bovendien is het een opdracht waar leerlingen alle kanten mee opkunnen. (schrijf betoog/beschouwing over dit onderwerp) Zelfs jouw kant. Een flinke frame dus.

Die heldere verklaring weerhield Yernaz Ramaurtarsing, de nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie in Amsterdam, er echter niet van om onmiddellijk op te roepen tot ontslag danwel schorsing van de docent:

Waarop Gierveld twitterde:

Als er nog leerlingen zijn die Baudet kiezen als onderwerp voor betoog/beschouwing en wat input willen, ik zal mijn mentions even printen. Met dank aan de leerling die Thierry op het onderwerp attendeerde.

Update: Spelfout waarop gereageerd werd, was tikfout redactie bij overname citaat. En Ivar Gierveld heeft zijn Twitter-account inmiddels afgeschermd.

Lees ook op Joop: Baudet: ‘Het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn’

Geef een reactie

Laatste reacties (184)