69

Geen lingerie-reclames meer in joodse wijk Antwerpen

Streng-religieuze inwoners van de joodse wijk in Antwerpen hebben voor elkaar gekregen dat sexy buitenreclames, zoals bijvoorbeeld voor lingerie, voortaan geweerd worden. De chassidische gemeenschap heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de exploitanten van reclamezuilen.

HLN schrijft:

Moshe Hoffman, een van de uitbaters van het kosjere restaurant Hoffy’s, maakt melding van de recente overeenkomst in een gesprek met Zeno, de zaterdagbijlage van De Morgen: “Er staan hier in de stationsbuurt van die reclamezuilen met draaiende rollen. Soms zit daar reclame tussen voor lingerie, met een schaars geklede dame, en dat is uiteraard een probleem.” In het verleden werd dergelijke reclame wel eens overplakt of overschilderd, maar sinds enige tijd is er een overeenkomst waarbij chassidische handelaars het reclamebedrijf financieel vergoeden voor de inkomsten die ze derven door het weren van dit soort reclame.

De orthodoxe gelovige verkondigt in de krant trots dat er geen lingeriereclames meer in de wijk te zien zullen zijn. Hij zegt dat de omstreden nationalistische burgemeester Bart de Wever bemiddelt heeft om de overeenkomst tot stand te brengen. Die ontkent dat en zegt dat dergelijke afspraken tussen particulieren buiten zijn bevoegdheden vallen.

In Nederland trachten fundamentalistische christenen bij herhaling lingeriereclames uit de publieke ruimte te weren.

cc-foto: FaceMePls

Geef een reactie

Laatste reacties (69)