Laatste update 15:01
16

Geroyeerde Otten slaat terug

Update 14.50 uur:
Ook de accountant van FvD ontkent de aantijgingen aan het adres van Otten. NRC schrijft:

De accountant van Forum voor Democratie zegt dat de boekhouding van de partij over 2018 in orde was. Accountant Van Noort Gassler & Co heeft niet geconstateerd „dat er geen deugdelijke administratie is gevoerd„ over het jaar 2018, zoals de partij beweerde. FVD schreef dit woensdagavond in een persbericht over een „poging tot fraude” met overheidssubsidie. De accountant laat weten dat de jaarrekening is goedgekeurd en dat het totaalbeeld „correct is”.

Update 13.10 uur:
Het ministerie van Binnenlandse Zaken ziet geen aanleiding om uit te gaan van fraude door Otten. Dat bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan de NOS.

Eerder:
Henk Otten, de voormalig tweede man en huidig Eerste Kamerlid voor Forum voor Democratie die gisteravond geroyeerd werd na een beschuldiging van fraude, laat het er niet bij zitten. In een serie tweets daagt hij partijleider Baudet en het FvD-bestuur uit om hun beschuldigingen te staven en openheid te geven over de partijfinanciën:

Baudet, Rooken en vooral Paul Frentrop (hij is degene die in feite nu de zaken bij FVD bestiert) beweren dat er problemen zouden zijn met de 2018 jaarrekening van FVD (die ze overigens weigeren te publiceren) en dat er zou zijn “samengespannen” met een leverancier. Allereerst de jaarrekening. Waarschijnlijk weigeren Baudet en Rooken de 2018 jaarrekening te publiceren omdat ze niet willen dat de leden zien dat de door Rob Rooken geleide campagne voor de GR2018 in Amsterdam heel veel geld gekost heeft (ruim € 450.000 voor 3 raadszetels). Ik heb in de tweede helft van 2018 alles op alles moeten zetten om de zaak qua liquiditeit weer recht te trekken bij FVD na de dure GR campagne hetgeen uiteindelijk ook is gelukt. Daarom roep ik nogmaals het bestuur op om de 2018 jaarrekening vandaag nog integraal op de website van FVD te publiceren.

Aan het einde van de 20 tweets tellende draad kondigt Otten aan aangifte te zullen doen:

Aangezien de ongefundeerde beweringen van het bestuur mijn goede naam en reputatie ernstig beschadigen zal ik vandaag aangifte doen bij de Politie Amsterdam tegen Thierry Baudet, Rob Rooken en Paul Frentrop wegens smaad.

Tegen de NOS vertelt Otten dat de beschuldiging van fraude gebaseerd zou zijn op een meningsverschil over een factuur aan een andere geroyeerde FvD-dissident, te weten Robert Baljeu:

Ik heb tot nu toe echt mijn best gedaan in het partijbelang te handelen en heb veel geaccepteerd. Maar nu is het klaar. Dit is beneden alle peil. Pure smaad wat hier gebeurt. Het is ongelooflijk. Het gaat om een factuur van 24.000 euro van de B.V. van Robert Baljeu waar onenigheid over is geweest, maar fraude is het zeker niet. We hebben discussie gehad over of we een deel van de kosten op de internationale stichting zouden boeken. Baudet wilde het niet, ik wel. We waren het er niet eens, maar om mij nu van fraude te betichten? Baudet heeft zijn zin toen doorgezet en nu is er een smoking gun bedacht om van mij af te komen. Ik ben bereid om voor alle leden opening van zaken te verschaffen op de eerstvolgende vergadering.

Aangezien het partijbestuur hem geroyeerd heeft en hij dus niet in staat zal zijn om zichzelf op het partijcongres te verdedigen, dreigt hij de vuile was buiten te hangen:

Er zijn mensen die mijn verhaal kunnen bevestigen. Ik ben bereid om alle uitleg te verschaffen. Baudet en ik hebben de partij opgericht omdat we willen vernieuwen. Alleen sloeg Baudet te veel rechtsaf. Dat boreale gepraat en die rare opmerkingen over vrouwen zijn meer mensen zat. Ik heb me tot nu toe omwille van het partijbelang stil gehouden, maar dat is nu klaar.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)