Laatste update 22:03
45

Baudet rekent af met Otten

Forum voor Democratie escaleert opnieuw het conflict met Henk Otten. De voormalig tweede man en mede-oprichter van de partij uitte in april in een interview met NRC kritiek op de extreemrechtse koers van Thierry Baudet, waarna hij door de partij beschuldigd werd van het doen van ‘een greep uit de kas’ en achtereenvolgens ontslagen werd als penningmeester, bestuurslid en fractievoorzitter van de Eerste Kamer. Nadat FvD de beschuldiging afzwakte tot een ‘transactiefout’ die reeds was terugbetaald leek de rust terug te keren en ging Otten alsnog voor Forum de Eerste Kamer in. Vandaag kondigt de partij echter aan Otten alsnog te royeren.

In een cryptisch persbericht waarin de naam van Otten niet valt schrijft de partij over vermoedens van ‘pogingen tot fraude’ waarvan het ministerie van Binnenlandse Zaken op de hoogte is gebracht. De ‘ex-penningmeester’ zou een ‘ongeoorloofde betaling aan een relatie’ hebben gedaan en er zou sprake zijn van ‘een samenspanning’ met de ‘toeleverancier die de valse factuur indiende’.

Otten spreekt in een reactie op Twitter van smaad:

Ontving zojuist van Baudet en Rooken brief waarin mijn FVD-lidmaatschap wordt opgezegd. Volgens de beproefde #methodebaudet wordt mij deze keer “fraude” in de schoenen geschoven om politiek af te rekenen. Sta volledig achter het gevoerde beleid, dit is smaad! Blijf gewoon lid EK.

Aangezien Otten aangeeft niet van plan te zijn om zijn Kamerzetel op te geven raakt Forum voor Democratie de positie als grootste partij van de Eerste Kamer kwijt.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)