Laatste update 17:56
63

Grapperhaus: Vervolg bedreigers columnisten

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil dat mensen die columnisten bedreigen, vervolgd worden ‘om een voorbeeld te stellen’. De minister vreest dat door de vele bedreigingen gericht aan journalisten en columnisten het vrije woord in gevaar komt. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen en vooral vrouwen van kleur veruit de meeste bagger naar hun hoofd geslingerd krijgen op social media. Grapperhaus verklaarde vanmiddag:

Het is schandalig dat mensen die hun mening opschrijven hun werk niet meer kunnen doen. Ik hoop dat ze aangifte doen. Als mensen door bedreigingen stoppen met schrijven dan zijn we helemaal de verkeerde kant aan het opgaan. Het zou goed zijn als justitie in dit soort zaken een aantal daders voor de rechter brengt om een voorbeeld te stellen.

Gisteren werd bekend dat Seada Nourhussen stopt met haar column in Trouw vanwege de ‘extreme, negatieve en soms racistische reacties op haar columns’, aldus een verklaring van de hoofdredactie. Ook NRC-columnist Clarice Gargard werd bedolven onder duizenden racistische beledigingen en bedreigingen en zag zich gedwongen om aangifte te doen.

Lees ook op Joop: Zwarte columnistes belaagd met duizenden racistische dreigementen

Geef een reactie

Laatste reacties (63)