Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groot-Brittannië gooit 23 Russische diplomaten het land uit

  •  
14-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BRITAIN-POLITICS-VOTE

© 2017-04-18 10:07:12 British Prime Minister Theresa May speaks to the media outside 10 Downing Street in central London on April 18, 2017. British Prime Minister Theresa May has called for an

Groot-Brittannië stuurt 23 Russische diplomaten het land uit nadat Rusland weigert opheldering te geven over een zenuwgasaanval op de Russische oud-spion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia op Brits grondgebied. Het tweetal belande op de intensive care na een zenuwgasaanval in een restaurant Salisbury. Ook een politieagent kwam in aanraking met het gif en raakte ernstig gewond. Volgens de Britse premier May is het zo goed als zeker dat Rusland achter de aanval zit.
De diplomaten, die een week krijgen om te vertrekken, zijn volgens May ‘undeclared intelligence officers’ een eufemisme voor spionnen. May heeft eveneens een uitnodiging aan de Russische minister van Buitenlandse Zaken ingetrokken en gezegd dat de koninklijke familie niet aanwezig zal zijn bij het WK-voetbal in Rusland later dit jaar.
Rusland ontkent nog steeds elke betrokkenheid en noemt de sancties ‘onacceptabel, ongerechtvaardigd en kortzichtig’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.