Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Honderdduizenden scholieren protesteren tegen wapengeweld VS

  •  
14-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
USA NEW YORK NATIONAL STUDENT WALKOUT

© 2018-03-14 11:05:52 epa06603672 Students from area schools participate in the 'ENOUGH National School Walkout' and gather for a student organized rally at Brooklyn Borough Hall to protest gun

Indrukwekkende taferelen van protest en vastberadenheid vandaag in de Verenigde Staten, waar door het hele land meer dan duizend scholierendemonstraties georganiseerd zijn tegen het zinloze wapen geweld dat jaarlijks duizenden slachtoffers maakt. Leerlingen organiseerden stille ‘walk outs’ maar ook grote demonstraties waarbij jongeren met leuzen en spandoeken oproepen tot betere regulering van wapenbezit in de VS. Op een aantal scholen werd het leerlingen nadrukkelijk verboden om deel te nemen aan de protesten, desalniettemin liepen ze op veel plaatsen in grote getale de school uit. Aanleiding voor het massale protest is de recente ‘mass schooting’ in Parkland Florida , waarbij 17 leerlingen en docenten omkwamen. Nadat de politiek zich opnieuw niet bereid toonde om maatregelen te nemen, besloten de leerlingen het heft in eigen handen te nemen en zelf te gaan vechten voor verandering:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.