Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Italiaanse rechter: Kapitein Sea-Watch 3 onterecht gearresteerd

  •  
02-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
kapitein
Italië moet Carola Rackete, de kapitein van het reddingsschip Sea-Watch 3, vrijlaten. Dat heeft een Italiaanse onderzoeksrechter dinsdag bepaald. Omdat Rackete heeft gehandeld vanuit haar plicht om de drenkelingen in veiligheid te brengen was haar arrestatie onterecht. Italië heeft het huisarrest tegen Rackete dan ook opgeheven, aldus het Italiaanse persagentschap ANSA.
De 31-jarige Duitse werd door Italië beschuldigd van medeplichtigheid aan mensensmokkel en het negeren van een bevel van de bemanning van een marinevaartuig, nadat ze zich genoodzaakt zag naar Lampedusa te varen, omdat 14 dagen na de redding nog steeds geen enkel land toestemming gaf om het schip met tientallen uit zee geredde migranten aan te laten leggen.
De uiterst rechtse Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, was teleurgesteld in het oordeel van de rechtbank, maar beloofde de kapitein zo snel mogelijk uit te zetten.
Afbeelding: screenshot Twitter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.