Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joodse oorlogsoverlevenden slepen Baudet voor de rechter

  •  
07-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
256 keer bekeken
  •  
VWS-commissie vergadert over covid-wetgeving

© DEN HAAG - Thierry Baudet (FvD), Pepijn van Houwelingen (FvD) en Pieter Omtzigt (Groep Omtzigt) tijdens een ingelaste procedurevergadering met de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, We

Vier joodse oorlogsoverlevenden, het Centraal Joods Overleg en het CIDI spannen een rechtszaak aan tegen Thierry Baudet. Op 15 december zal de rechter zich buigen over de vergelijkingen die de Forum-leider maakt tussen het coronabeleid en de Holocaust. In een verklaring stelt het CIDI:
"Die uitingen zijn ernstig beledigend en onnodig grievend voor de vermoorde slachtoffers van de Holocaust, overlevenden en nabestaanden. De eisers verlangen de verwijdering van die uitingen en een verbod voor Baudet op het gebruik van beeldmateriaal van de Holocaust in het kader van het debat over de Corona maatregelen."
Het is de oorlogsoverlevenden onder meer in het verkeerde keelgat geschoten dat Baudet ongevaccineerden “de nieuwe Joden” noemt. “De wegkijkende uitsluiters zijn de nieuwe nazi’s en NSB’ers”, aldus de Forum-leider.
Daarnaast heeft Baudet foto’s getwitterd van een kind dat niet naar het sinterklaasfeest zou mogen, naast een jongen met een Jodenster die op het punt staat om gedeporteerd te worden. Bij een foto van het concentratiekamp Buchenwald schreef de Forum-leider: “Hoe is het MOGELIJK om nu nog altijd niet te zien hoe de geschiedenis zich herhaalt.”
De oorlogsoverlevenden noemen de uitingen kwetsend. “Baudet gaat op grove wijze voorbij aan de emoties die bij slachtoffers en nabestaanden worden opgeroepen en het feit dat de Holocaust bij hen nog steeds een bepalende rol in hun leven speelt.”
Vorig jaar november verklaarde Baudet volgens partijgenoten tijdens een etentje: “Bijna iedereen die ik ken is antisemiet.” In app-groepen die zijn gelieerd aan Forum voor Democratie worden antisemitische memes gedeeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.