Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Journalist Chris Klomp krijgt baksteen door ruit: “Verwijder social media”

  •  
13-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
gebroken
Journalist Chris Klomp heeft donderdagavond een baksteen door zijn ruit gekregen. Ook werd er een briefje achtergelaten met de tekst: “Verwijder jouw social media, of wij komen terug”. Klomp heeft foto’s van het briefje en de schade op Twitter gezet.
De journalist, die niet van plan is gehoor te geven aan de dreigementen, heeft het op Twitter geregeld aan de stok met complotdenkers, oplichters, rechtse ophitsers en mensen die kortzichtige uitspraken over de Nederlandse rechtsstaat doen.
Klomp, die jaren ervaring heeft als rechtbankverslaggever, twittert regelmatig uiteenzettingen over actuele juridische kwesties. Eerder deze week plaatste hij bijvoorbeeld een draadje over het proces tegen Geert Wilders.
Eerder dit jaar werden ook bij journalist Willem Groeneveld, hoofdredacteur van de Groningse jongerensite Sikkom, de ruiten ingegooid. Groeneveld vermoedde destijds dat een malafide makelaarskantoor verantwoordelijk was voor de intimidatie.
Cc-foto: Kira Hoffmann
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.