Laatste update 09:40
14

Van aanranding beschuldigde Kevin Spacey niet welkom in Ahoy

Kevin Spacey is niet welkom in de Rotterdamse Ahoy. De acteur zou een lezing geven tijdens het BusinessBoost Live evenement, maar organisator ING heeft laten weten alle samenwerking met Spacey te hebben beëindigd. De reden daarvoor is dat Spacey door meerdere mannen wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

‘Zijn aanwezigheid zou afleiden van het doel van BusinessBoost Live om ondernemers te inspireren en succesvol te laten zijn in het najagen van hun ondernemersambities,’ laat een woordvoerder weten. De beslissing zou in goed overleg met het management van Spacey zijn genomen.

Het plan was om tijdens het evenement Spacey zijn verhaal te laten doen over House of Cards en hoe die serie grotendeels verantwoordelijk is voor de succesvolle vlucht die Netflix heeft genomen. Spacey vertolkt in de serie de rol van president Frank Underwood. Nadat de eerste beschuldiging van seksueel misbruik door Kevin Spacey naar buiten kwam, liet Netflix weten de opnames voor het laatste seizoen direct stil te leggen. Sindsdien hebben nog meer mensen Spacey beschuldigd van seksuele intimidatie.

Eerder deze week meldde CNN dat Spacey zich ook op en rond de set van House of Cards had misdragen. Acht medewerkers bevestigden dat tegenover de nieuwszender. Op de set zou een “giftige” sfeer heersen waarin seksuele intimidatie aan de orde van de dag was. Spacey zou geregeld seksueel geladen en grove opmerkingen hebben gemaakt, en jonge mannelijke collega’s hebben betast. De getuigen verklaarden onder meer dat Spacey het vooral had voorzien op jonge mannen. Een productie-assistent vertelde hoe hij door de acteur werd betast terwijl ze in een rijdende auto zaten.

Bron: NU.nl / cc-foto: Marco Verch

Geef een reactie

Laatste reacties (14)