73

Klaver: Rutte, neem afstand van onzinnige en schadelijke uitspraken Blok

GroenLinks-leider Jesse Klaver wil dat premier Rutte (VVD) morgen, als het kabinet terugkomt van zomerreces, publiekelijk afstand neemt van de bizarre uitspraken van minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Dat schrijft hij in een brief aan Rutte:

Ik vind het eerlijk gezegd niet goed te begrijpen dat je in de afgelopen weken niet al afstand hebt genomen van deze onzinnige, schadelijke en kwetsende uitspraken van jouw minister van Buitenlandse Zaken. Een minister is minister, altijd en overal. En spreekt dus namens het kabinet, altijd en overal. Uitspraken die alle Nederlanders met een migratieachtergrond impliciet laten weten dat hun aanwezigheid bedreigend is, een ‘enorme last’ voor de samenleving, zijn niet te tolereren. Dat verwacht ik te horen van mijn premier, de premier van álle Nederlanders, jong en oud, rijk en arm, migratieachtergrond of niet. Er mag nooit twijfel zijn of je premier bent van álle Nederlanders. Waarom komt de premier van Nederland niet op voor de Turkse bakker in Amsterdam-West? Voor de 650.000 Nederlanders die een gemengde relatie hebben? En hun kinderen?

Klaver ‘hoopt en verwacht’ dan ook dat de premier morgen, als hij voor het eerst de pers weer te woord zal staan ‘in niet mis te verstane bewoordingen afstand neemt’ van de uitspraken van Blok.

Cc-foto: Friends of Europe

Geef een reactie

Laatste reacties (73)