86

Labour heft schorsing ex-leider Corbyn op

Na 19 dagen heeft Labour de schorsing van de voormalige partijleider Jeremy Corbyn weer ongedaan gemaakt. Corbyn werd eind vorige maand geschorst vanwege zijn reactie op een onderzoek naar de aanpak van antisemitisme binnen de partij.

Volgens de onderzoekers deed Corbyn als partijleider te weinig om discriminatie en antisemitisme aan te pakken. De gewezen Labour-leider was het daarmee oneens, en verklaarde dat de problemen “om politieke redenen dramatisch werden overdreven”.

De nieuwe Labour-leider Keir Starmer vond die reactie onaanvaardbaar. Starmer bood eerder dit jaar, meteen na zijn verkiezing tot nieuwe Labour-leider, zijn excuses aan voor het antisemitisme binnen de partij, en beloofde “dit giftige gedachtegoed met wortel en tak uit te roeien”.

Corbyn gaf dinsdag een verklaring uit waarin hij stelde spijt te hebben van zijn reactie. Daarmee maakte hij de weg vrij voor het terugdraaien van de schorsing. Door Corbyn nu weer in genade aan te nemen, hoopt Starmer de eenheid binnen de partij terug te brengen.

Geef een reactie

Laatste reacties (86)