Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

DWDD: De leugens van Halbe Zijlstra

  •  
12-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-02-12 om 20.13.22
Maandag onthulde de Volkskrant dat Halbe Zijlstra heeft gelogen over zijn ontmoeting met Poetin. Zijlstra beweerde dat hij persoonlijk aanwezig was toen Poetin uitspraken deed over een ‘Groot-Rusland’, dus inclusief Baltische staten en Oekraïne. Een glasharde leugen. Volgens Zijlstra allemaal om een bron te beschermen. D66-leider Alexander Pechtold haastte zich om Zijlstra de hand boven het hoofd te houden en de aandacht te verleggen van Zijlstra’s fake news naar het Russische fake news. En volgens Mark Rutte heeft Zijlstra dan wel gelogen, maar is dat niet ernstig genoeg om het ministerschap op te geven.
Ondertussen gaat het nieuws over de liegende VVD-minister van Buitenlandse Zaken de wereld over en ook worden de fabeltjes van Zijlstra inmiddels breed uitgemeten in de Russische pers. Lastig, want Rutte brengt dinsdag een bezoek aan Rusland. In de Tweede Kamer zal dinsdag worden gedebatteerd over de leugens van Zijlstra. In DWDD een gesprek over die leugens, en de uitleg van Zijlstra, met Lilianne Ploumen, Prem Radhakishun en Ron Fresen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.