Laatste update 15:21
15

#MeToo-boeman Harvey Weinstein in de boeien geslagen

Harvey Weinstein heeft zichzelf vrijdag aangegeven op een politiebureau in New York. De eens machtigste man van Hollywood is aangeklaagd voor meerdere gevallen van seksueel misbruik. Het Openbaar Ministerie heeft Weinstein formeel in beschuldiging gesteld van verkrachting en ‘criminele seks’.

De aanklachten zijn afkomstig van twee vrouwen, waarbij het gaat om seksueel misbruik ‘in de eerste graad’: de ernstigste varianten van verkrachting. In de staat New York staan daar celstraffen op tot 25 jaar. In Los Angeles en Londen lopen nog altijd onderzoeken naar Weinstein voor meerdere gevallen van verkrachting en seksueel misbruik.

Nadat Weinstein zich vrijdagochtend meldde op het politiebureau werden zijn vingerafdrukken geregistreerd en werden politiefoto’s gemaakt. Daarna werd Weinstein geboeid en duidelijk zichtbaar voor de massaal toegestroomde pers weggebracht om te worden voorgeleid aan de rechter. Volgens Amerikaanse media zal Weinstein daarna worden vrijgelaten op een borgsom van ten minste een miljoen dollar. Mogelijk krijgt hij ook een enkelband.

Hoewel de nu behandelde aanklachten afkomstig zijn van slechts twee vrouwen, wordt Weinstein door ruim zeventig andere vrouwen beschuldigd van ernstig seksueel geweld en seksuele intimidatie. De onthullingen over het misbruik door Weinstein vormde de aanzet voor de #MeToo-campagne. Onder de vrouwen die met hun verhaal naar voren kwamen bevinden zich Hollywood-kopstukken als actrices Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie.

Bron: HLN

Geef een reactie

Laatste reacties (15)