Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Schouten staakt werkbezoek Zeeland wegens dreiging boeren

  •  
08-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
25299460692_21546fa793_b
Minister Carola Schouten (Landbouw) heeft haar werkbezoek aan de provincie Zeeland op advies van de Veiligheidsregio vroegtijd beëindigd. Haar veiligheid kon niet gegarandeerd worden, nadat bleek dat boeren de locatie van het werkbezoek hadden achterhaald en aanwezig waren om haar te confronteren.
De boeren zijn boos op minister Schouten vanwege de door haar ingestelde veevoermaatregel. Die houdt in dat per 1 september de maximaal toegestane hoeveelheid eiwit in krachtvoer voor runderen wordt verlaagd, om zo de uitstoot van ammoniak terug te dringen.
Al dagen protesteren boeren op verschillende plekken in het land tegen de nieuwe stikstofmaatregelen. Daarbij is het in de noordelijke provincies expliciet verboden trekkers en andere grote landbouwvoertuigen te gebruiken. Ook in Zeeland was een demonstratie met trekkers verboden. Deskundigen waarschuwen dat het toenemend extremisme onder actievoerende boeren het demonstratierecht onder druk zet.
cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.