Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM eist 180 uur werkstraf wegens doodsverwensing Baudet

  •  
09-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
402 keer bekeken
  •  
Protest tegen racisme

© 2019-03-23 16:12:56 AMSTERDAM - Demonstranten tijdens de jaarlijkse anti-racismedemonstratie. De betogers spreken zich uit voor diversiteit en solidariteit, voor een menselijk asielbeleid, te

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 180 uur geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk, tegen een 21-jarige Nijmeegse studente. Dat meldt NRC. De vrouw liep op 23 maart net als duizenden andere mensen mee met een antiracismedemonstratie in Amsterdam en zou daarbij een bedreigende tekst over Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hebben gescandeerd. Na de demonstratie deed een video de ronde op social media, waarop de vrouw deels herkenbaar in beeld kwam, terwijl ze zong: “Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf.” Baudet deed vervolgens aangifte van bedreiging.
Volgens het OM heeft de vrouw zich daarmee schuldig gemaakt aan opruiing en een oproep tot geweld gedaan. De vrouw zegt zelf dat de leus vooral bedoeld was als “een grappig liedje” en “een uitlaatklep” vormde in een maatschappij waar racisme en xenofobie steeds meer gewoon is. De rechter doet op 23 mei uitspraak.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.