Laatste update 14:28
36

Ook CDA Brabant bezwijkt nu onder druk van de boeren

De CDA-Statenfractie in Brabant is alsnog gezwicht voor de druk van de boeren. De partij keert zich nu tegen het provinciale stikstofbeleid. Dat meldt Omroep Brabant. Vorige week besloot het CDA nog dat de provinciale stikstofregels niet hoefden te worden ingetrokken.

Boeren in de provincie Brabant moeten voor 1 april 2020 een vergunning hebben aangevraagd om aan verscherpte milieueisen voor stallen te kunnen voldoen. Die deadline moet van tafel, vindt het CDA nu.

Persoonlijke bedreigingen
De draai volgt nadat Farmers Defence Force afgelopen weekend in een Facebook-poll voorstelde om CDA-Statenleden ‘persoonlijk aan te pakken na het verraad’. In de Facebook-groep werd ook het telefoonnummer van het CDA-Statenlid Tanja van de Ven gedeeld. Zij sprak op Twitter van ‘persoonlijke bedreigingen’. De angst voor Farmers Defence Force liep deze week zelfs zozeer op dat de partij de locatie van een spoedbijeenkomst met lokale afdelingen geheim hield.

In een nieuwsbrief houdt de partij het erop dat de koerswijziging het gevolg is van een ‘goede evaluatie’. “Hierbij hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de reflectie die verschillende afdelingen en individuele leden aan ons hebben gegeven.”

Cc-foto: Kees Torn

Geef een reactie

Laatste reacties (36)