Laatste update 15:16
41

Opnieuw racistisch geweld in Duindorp

Niet-witte bewoners van de Haagse wijk Duindorp zijn opnieuw slachtoffer van ernstige agressie en vernielingen door hun buurtgenoten. De Surinaams-Nederlandse Marina werd afgelopen winter al slachtoffer van vernielingen en bedreiging nadat ze een tweet over Zwarte Piet had geretweet, maar nu hebben buurtbewoners met een bijl op haar raam ingehakt en werd haar auto gesloopt.

Tegen het AD vertelt ze hoe ze woensdagavond gebonk bij haar deur hoorde, waarna ze naar buiten ging om te vragen wat er aan de hand was. De jongens renden weg, maar een moeder van een van de jongen eiste later dat ze foto’s van hen op haar telefoon weg zou halen. Die had ze niet. Vervolgens werd geëist dat het cameraatje bij haar raam weg moest. Dat cameraatje neemt niet op, maar geeft wel op haar mobiel weer wat er aan de hand is bij haar huis. Marina heeft daarvoor toestemming van de politie en van de woningbouwvereniging, maar heeft de camera desalniettemin weggehaald:

’s Avonds kwam iemand met een bijl op het huis af, toen zijn ze op de ruiten gaan inhakken. Ik had na de vorige vernieling al een extra beschermende laag kunststof op mijn raam, maar van binnen is het glas er wel uitgevallen. Ik heb 112 gebeld en de politie was er wel snel. Maar de daders waren al weg. Ook mijn auto is ernstig beschadigd. Die is door de politie op een veiliger plek gezet.

Eerder deze maand werd een Marokkaans-Nederlandse familie ook al het slachtoffer van buurtbewoners. Na ergernis over de trouwstoet van de dochter van het gezin, werden de ruiten ingegooid en werd het huis dagenlang bekogeld met eieren. De familie werd uitgescholden.

De politie heeft vooralsnog niemand aangehouden en de politiek heeft niet gereageerd op de situatie in Duindorp.

Cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (41)