121

Orthodoxe kerk Cyprus woest over ‘duivelse’ inzending Songfestival

De orthodoxe kerk van Cyprus wil dat de Cypriotische inzending voor het Eurovisie Songfestival wordt ingetrokken. Het nummer ‘El Diablo’ “prijst de onderwerping van mensen aan het gezag van duivel”, meent de kerk.

De publieke omroep van Cyprus ligt vanwege de inzending onder vuur van godsdienstwaanzinnigen. Een man drong onlangs het terrein van de publieke omroep binnen om te protesteren tegen het in zijn ogen ‘godslasterlijke’ lied. Daarbij schreeuwde hij naar medewerkers van de omroep.

Ook een extreemrechtse partij, theologen en andere Cyprioten maken bezwaar tegen het nummer. De tekst “Ik heb mijn hart aan El Diablo gegeven, omdat hij mij zegt dat ik zijn engel ben” stuit gelovigen tegen de borst.

De voorzitter van de publieke omroep meent inmiddels dat de omroep de tekst beter had moeten uitleggen. Het nummer gaat over een gewelddadige relatie.

Video niet zichtbaar? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.

Orthodoxe gelovigen raken vaker in paniek door kunst die zij als godslasterlijk beschouwen. Een jaar geleden pleitte de SGP voor het verwijderen van het kunstwerk de ‘Tong van Lucifer’ in Flevoland.

Geef een reactie

Laatste reacties (121)