Laatste update 20:00
68

Overijssels Statenlid weg bij Forum om ‘radicaliserende koers’ partijtop

De ‘radicaliserende koers’ van de partijtop van Forum voor Democratie is voor het Overijssels Statenlid Chilion Snoek reden om zijn lidmaatschap van de partij op te zeggen. Dat meldt De Stentor.

De lakse houding van het Forum-bestuur ten opzichte van jonge partijleden die zich racistisch en fascistisch uitlieten in appgroepen, was de druppel die de emmer deed overlopen. Het partijbestuur nam pas maatregelen nadat HP De Tijd over de appgroepen had bericht. Eerder hadden bezorgde leden al aan de bel getrokken, maar dat was voor de leiding van Forum geen reden om op te treden.

Snoek stapt over naar GO, de partij van FvD-medeoprichter Henk Otten die de partij eerder al verliet. Volgens het Statenlid verloochent Forum zijn verkiezingsprogramma en is er sprake van een “steeds verder radicaliserende koers onder leiding van de huidige partijtop”.

‘Steeds vaker vroeg ik mij af, voel ik mij nog wel thuis bij deze partij? De recente berichtgeving in de media over antisemitisch gedachtegoed van prominente leden van de jongerenbeweging van FvD (JFVD) heeft mij geschokt. Dat het partijbestuur van FvD dergelijke uitingen wegwuift met een beroep op de vrijheid van meningsuiting heeft mij doen besluiten dat de tijd gekomen is dat onze wegen zich nu gaan scheiden.’

Geef een reactie

Laatste reacties (68)