Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Persgroep: verdrinkingsdood migranten valt onder 'milieuvervuiling'

  •  
07-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-11-07 om 19.08.05
Of het er aan ligt dat er een generatie online journalisten aan de knoppen zit die op de opleiding hebben geleerd dat Powned een toonbeeld is van journalistiek of dat het gaat om een bizarre fout is nog onduidelijk maar migranten die verdrinken tijdens de overtocht naar Europa worden bestempeld tot ‘milieuvervuiling’.
De onmenselijke categorisering staat sinds gisteren op Topics, de verzamelsite van de Persgroep waar ook de Volkrant deel van uit maakt. Andere categorieën zijn ‘politie’, ‘vermiste personen’ en ‘immigratie’. Alleen de laatste lijkt van toepassing op de tragedie. Vier stoffelijke overschotten van migranten spoelden maandag aan op de Andalusische kust in Spanje. In een bootje werden nog eens dertien dodelijke slachtoffers van het migratiedrama aangetroffen. Het bericht over de tragedie belandt door de categorisering op Topics tussen verhalen over afval en vervuilde grond.
De harteloze benadering doet denken aan omroep Powned die het verdrinken van een jonge vluchteling in een zwembad bracht als overlast voor de overige badgasten. Na een storm van kritiek werd dat veranderd.
Schermafbeelding-2018-11-07-om-19.05.29
Schermafbeelding-2018-11-07-om-19.06.12
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.