Laatste update 20:19
25

Reiziger op Londens vliegveld aangehouden wegens anti-Brexit button

Brexiteers wisten de Britse kiezer over te halen tegen het EU-lidmaatschap te stemmen met onder meer het kletspraatje dat ze dan ‘meer vrijheid’ zouden krijgen. In de praktijk blijkt het tegenovergestelde het geval. De Britse zakenman Edward Brinsmead-Stockham werd bij aankomst op de Londense luchthaven Gatwick door de grenspolitie tegengehouden en afgevoerd omdat hij een button droeg met ‘Bollocks to Brexit’, een strijdkreet van mensen die zich tegen de Brexit verzetten. Het betekent zoiets als ‘rot op met Brexit’. De reiziger stelt dat hij agressief werd behandeld vanwege het vreedzame protest-teken op zijn kleding. HLN schrijft:

De agent in functie had blijkbaar problemen met de volgens hem “beledigende” slogan op Brinsmead-Stockhams badge en droeg de reiziger zelfs op die te verwijderen. Dat weigerde de zakenman uit Surrey, die aanvankelijk dacht dat de agent grapte. Maar dat was niet het geval. Brinsmead-Stockham werd tien minuten apart gehouden, tot een tweede agent hem zijn paspoort teruggaf en hem zei dat hij mocht beschikken. Ook die agent waarschuwde de Brit: “Als ik u was, zou ik die badge weghalen voordat u op de luchthaven wordt aangevallen”.

Het ministerie onderzoekt de kwestie.

Dit weekend werd een operazangeres gemaand andere kleding aan te trekken voor haar optreden in de prestigieuze Royal Albert Hall omdat ze in een geel-blauwe jurk verscheen, de kleuren van de EU. De producers noemden haar kleding ‘provocatief’. Het publiek werd wel toegestaan met de Union Jack te zwaaien. Eerder verbood de BBC al EU-vlaggen tijdens de voorrondes van het Europese Eurovisie songfestival.

Een van de redenen voor conservatieven om af te willen van het lidmaatschap van de EU is dat de Unie naar hun smaak de mensenrechten te goed beschermt.

cc-foto: duncan c

Geef een reactie

Laatste reacties (25)