Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Reljeugd Urk saboteert coronabus en gooit met vuurwerk naar GGD'ers

  •  
15-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
ME ingezet in Urk na gooien molotovcocktails en zwaar vuurwerk

© URK - De mobiele eenheid is aanwezig vanwege nieuwe ongeregeldheden in Urk. Groepen jongeren zouden met molotovcocktails en gevaarlijk vuurwerk hebben gegooid. Wegens eerdere rellen is een de

Jongeren op Urk hebben dinsdag een coronabus van de GGD gesaboteerd. Ze trokken de stekker uit de mobiele test-unit. Ook gooiden ze vuurwerk naar GGD-medewerkers die daar wat van zeiden. Dat meldt Omroep Flevoland. De gemeente overweegt nu bewakers in te zetten om de GGD’ers te beschermen.
Er zijn al geruime tijd rellen op Urk. De jeugd op het ‘probleemeiland’ botste de afgelopen weken herhaaldelijk met de politie. De jongeren steken zwaar vuurwerk af, gooien met molotovcocktails en steken auto’s in brand. Eind november waren verscheidene relschoppers uitgedost als zwarte pieten.
Afgelopen weekend kwamen er ondanks de coronaregels en een samenscholingsverbod ook weer jongeren samen bij een rotonde die met vuurwerk gooiden. Hoewel er een arrestatie werd verricht, toonde burgemeester Cees van den Bos (SGP) zich ‘ dankbaar ’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.