Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdam gaat met 'mystery shoppers' discriminatie op woningmarkt te lijf

  •  
12-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
23520027896_2f06c38960_k
De gemeente Rotterdam wil zogeheten mystery shoppers inzetten om te controleren of verhuurmakelaars zich niet schuldig maken aan discriminatie. Mensen die zich voordoen als huurders om te controleren of alles wel volgens de regels gaat. Dat meldt RTV Rijnmond. De gemeente voert al gesprekken over discriminatie met brancheorganisaties, waaronder makelaarsvereniging NVM.
Vorige maand bleek uit een reportage van De Groene Amsterdammer dat verhuurders massaal discrimineren. Woningzoekenden met een buitenlands klinkende naam worden op grote schaal geweerd. Slechts vier van de vijftig onderzochte verhuurders wilden niet meewerken aan de discriminatie, de overige 46 vonden het zelfs geen enkel probleem dat wel te doen.
De Rotterdamse raadsfractie van DENK heeft donderdag verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg (Economie) gevraagd wat de gemeente concreet tegen deze vorm van discriminatie gaat ondernemen.
cc-foto: Alias0951
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.