Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RTL Boulevard haalt studio weg van Leidseplein na aanslag en dreiging

  •  
11-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
209 keer bekeken
  •  
Studio RTL Boulevard ontruimd vanwege ernstige dreiging

© ANP EVERT ELZINGA

RTL Boulevard zal voorlopig geen live-uitzendingen meer doen vanaf het Leidseplein in Amsterdam. Dat meldt het Parool. Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries op straat neergeschoten kort nadat hij de studio had verlaten. Zaterdag werd de studio in allerijl ontruimd na ‘een serieuze dreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad’.
Hoewel niet bekend is of de nieuwe dreiging uit dezelfde hoek komt als de aanslag op De Vries, wordt voorlopig geen gebruik meer gemaakt van de locatie in het centrum van de hoofdstad. Het is niet duidelijk waar de redactie naartoe verhuist. RTL besloot na de ontruiming van de zaterdag de uitzending van die avond helemaal te schrappen.
Peter R. de Vries ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Vrijdag meldden zowel AD als het Parool dat de bekendste misdaadverslaggever van het land wel een polsslag heeft en zelfstandig ademt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.