Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte machteloos tegenover bedrijven die hem dwingen tot afschaffen dividendbelasting

  •  
20-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
156 keer bekeken
  •  
Persconferentie premier Rutte na afloop ministerraad

© 2018-08-17 15:33:32 DEN HAAG - Premier Mark Rutte tijdens zijn persconferentie na afloop van de wekelijkse ministerraad. ANP REMKO DE WAAL

Eerder verklaarde premier Rutte al dat hij niets tegen discriminatie wil doen , nu blijkt hij ook niet in staat weerstand te bieden aan bedrijven die eisen dat hij de dividendbelasting afschaft. De omstreden maatregel die de samenleving inmiddels wel 2 miljard euro kan kosten, komt met de dag meer onder vuur te liggen. Maandag gaf hij na afloop van het eerste coalitieoverleg – de zogeheten ‘achterkamertjes’ – een reactie.
Volgens de NOS verklaart Rutte dat hij de met veel mysterie omgeven afschaffing een “vreselijk vervelende maatregel” vindt, maar hij kan niet anders omdat Nederlandse bedrijven anders naar het buitenland vertrekken. “Je gaat toch niet voor de lol een belastingvoordeel geven aan buitenlandse aandeelhouders? (…) Soms moet je maatregelen nemen die niet leuk zijn.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.