Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strenge lockdown in Duitsland

  •  
13-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Presser after German Chancellor Merkel's video conference with German State Premiers about Corona measures, Berlin, Germany - 13 Dec 2020

© Bundeskanzlerin Angela Merkel bei der Presseunterrichtung im Anschluss an die Besprechung der Kanzlerin mit den Regierungschefinnen und Regierungschefs der Länder zu den neuen Corona-Massnahm

Om het aantal coronagevallen in Duitsland omlaag te brengen, heeft Angela Merkel strenge coronamaatregelen afgekondigd. Vanaf woensdag gaan de scholen en kinderdagverblijven dicht. Datzelfde geldt voor kappers en de meeste winkels. Alleen supermarkten en andere winkels die eerste levensbehoeften verkopen, blijven open.
Duitsers mogen met maximaal vijf personen uit twee huishoudens samenkomen. De verkoop van vuurwerk wordt verboden. Buitenshuis alcohol drinken is niet langer toegestaan. Reizen wordt afgeraden. De overheid roept bedrijven op om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. De maatregelen blijven zeker tot 10 januari van kracht.
Op zondag meldt het Robert Koch Institut ruim 20.000 vastgestelde besmettingen, en 321 doden als gevolg van corona. Op sommige plaatsen in Duitsland dreigt de zorg te bezwijken onder de toestroom van coronapatiënten. Er zijn daar nauwelijks nog plaatsen op de intensive care.
Eerder deze week had Merkel in de Bondsdag al gezegd dat ze strengere maatregelen wilde introduceren. Ze deed een emotionele oproep aan de bevolking om Kerst niet met de hele familie te vieren, “zodat dit niet het laatste jaar wordt dat jullie kerst kunnen vieren met je grootouders”.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.