Laatste update 12:17
212

Theo Hiddema loopt op de radio leeg over ‘rassenvermenging’

Theo Hiddema heeft opnieuw zijn extreem racistische ideeën over rassenvermenging geuit. In het BNNVARA-programma De Overnachting zei hij dat hij van mening is dat ‘de beste integratie plaatsvindt door rassenvermenging’. In het radioprogramma verduidelijkte het FvD-Kamerlid zijn verwerpelijke ideologie verder:

Als al die Marokkanen zich gingen vermengen met Hollandse vrouwtjes is er verder niks aan de hand. Dan heb je geen integratieclubjes en deskundigen nodig (….) Integratie onder de lakens, dat is toch prachtig?

Hiddema lijkt het feit dat er maar één ras bestaat, namelijk het menselijke ras, niet te geloven. Wel maakt zijn uitspraak duidelijk dat bij het Forum voor Democratie integratie en succesvol Nederlanderschap afhangt van huidskleur en dat het wenselijk is dat die in een bepaalde richting op gebroed zou moeten worden. Dit, vermengd met de wit-nationalistische en seksistische notie dat alle ‘Hollandse vrouwtjes’ met hun benen wijd moeten voor het vaderland zorgt ervoor dat zijn uitspraken met veel woede worden ontvangen.

Hiddema begrijpt zelf de hevig discriminerende aard van zijn uitlatingen niet: ‘Ik heb de geslachtelijke vermenging bepleit. Is dat racistisch? Ik dacht het niet. Integendeel’.

Vervolgens voegde Hiddema nog een Islamofobe opmerking aan zijn giftige cocktail toe: ‘Je hebt één categorie mensen die zich niet laat bevrijden. Dat is de islam. Die willen niet bevrijd worden. Die richten zich op hun geloof.’

Het reproduceren van een minder donker, en daarmee ‘Hollandser’ nageslacht zou volgens deze redenering zorgen voor ‘bevrijding’. De realiteit, waarin mensen die in de Islam geloven tegelijkertijd volwaardig Nederlander zijn en probleemloos meedraaien en bijdragen aan de Nederlandse maatschappij, komt er bij Hiddema niet in.

Zijn partijgenoot Thierry Baudet lijkt de andere stroming binnen de extreem racistische ‘omvolkingstheorie’ aan te hangen. Hij waarschuwde rond de verkiezingen voor een ‘zelfhaat die we proberen te ontstijgen door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan.’

Zowel Hiddema als Baudet zien de Nederlandse culturele identiteit er als een die gekoppeld is aan huidskleur of etnische achtergrond, alsof het onmogelijk zou zijn dat iemand met een andere kleur of achtergrond ooit volwaardig Nederlander zou zijn. Maar waar Baudet met zijn uitspraken propageert dat de witheid van de Nederlandse bevolking beschermd moet worden van invloeden van andere volkeren, lijkt Hiddema de etniciteit van ‘Hollandse vrouwtjes’ juist te zien als een soort superieur genetisch evangelie dat verspreid moet worden. Uit beide uitspraken van de FvD-kamerleden spreekt echter een gevaarlijk wit superioriteitsgevoel.

Hiddema beklaagde zich in het BNNVARA-programma vervolgens uitgebreid over journalisten van de publieke omroep die volgens hem zouden blijven herhalen dat het FvD racistisch is. Hij bracht hier tegenin dat hij niet racistisch kon zijn, omdat hij het juist ‘fantastisch’ vindt dat ‘de schepper allemaal kleurtjes heeft gecreëerd met dito eigenschappen’. Het feit dat hij ontkent racistisch te zijn met een uitspraak waarin hij letterlijk propageert dat menselijke eigenschappen verbonden zijn aan huidskleur, ontgaat het Tweede Kamerlid volledig.

Beluister hier de volledige uitzending:

Bron: NOS,

Lees ook: Baudet en Hiddema bij RTL Late Night over ‘het rassenprobleem’

Geef een reactie

Laatste reacties (212)