Laatste update 15:22
5

Tinkebell over Kinderpardon, Joyce over MAGA-pestkoppen

Na een korte winterstop is Joop terug in een vernieuwde opzet. In deze eerste aflevering praat Francisco van Jole met kunstenares Tinkebell die slecht slaapt van de dreigende uitzetting van kinderen. Ze vertelt hoe de procedures in Nederland deze kinderen beschadigen. Ook het CDA begint daar nu gewetenswroeging over te krijgen. Net als KLM-personeel dat gedwongen wordt mee te werken aan de wrede uitzettingen. Hoe stoppen we deze ellende?

Joyce Brekelmans vertelt over de clip waarin te zien is hoe piepjonge Trump-aanhangers een oude Indiaan* pesten. Dat filmpje schokte de wereld maar binnen een paar dagen ging er plots een heel ander verhaal rond. Hoe zit dat?

De boekentip van Tinkebell is het gloednieuwe Vragen van Proust.

Beluister de podcast hierboven, via de site van NPO Radio 1 (RSS-feed). Of via iTunes en abonneer je. Of Stitcher.

*In de podcast wordt Nathan Philips abusievelijk een Vietnam-veteraan genoemd. Hoewel Philips in de eerste Amerikaanse berichten over het incident Vietnam-veteraan werd genoemd, is dit niet het geval. Het is niet duidelijk hoe die karakterisering is ontstaan, maar Philips heeft zelf niet gelogen over zijn achtergrond. Hij vertelde dat hij in de marine heeft gediend, wat ook zo is. Nathan Philips is dus wel degelijk een veteraan.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)