Laatste update 28 oktober 2019, 09:42
140

Trump: IS-leider Al-Baghdadi omgekomen bij Amerikaanse operatie

IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen. Hij blies zichzelf en drie van zijn kinderen op tijdens een Amerikaanse militaire actie in Syrië. Bij de operatie werden geen Amerikaanse soldaten gedood. Dat heeft Donald Trump zondag bekendgemaakt.

Al-Baghdadi was een tunnel in gerend en werd daar achterna gezeten door Amerikaanse militaire honden. “Hij stierf als een hond. Hij stierf als een lafaard. De wereld is nu een veel veiliger plaats”, zei de Amerikaanse president tijdens een tv-toespraak vanuit het Witte Huis.

Trump bedankte Syrië, Turkije, Rusland en Irak voor hun hulp. De militaire actie tegen de IS-leider volgt kort op Trumps beslissing om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit het noordoosten van Syrië. Daarmee maakte hij de weg vrij voor een Turkse aanval op de Koerden in het gebied.

“We willen onze soldaten niet de komende 200 jaar tussen Syrië en Turkije laten zitten. Wij zijn weg”, aldus Trump. “We laten wel soldaten achter om de olie veilig te stellen.”

Foto: Dan Scavino Jr.

Geef een reactie

Laatste reacties (140)