Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Trump legt zich neer bij verkiezing Biden, maar geeft verlies nog steeds niet toe

  •  
07-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
28759834033_46d17ecd8e_6k
Donald Trump heeft zich min of meer neergelegd bij de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, nadat donderdag het Congres Joe Biden officieel uitriep tot volgende president van de Verenigde Staten. In een verklaring laat Trump weten:
"Hoewel ik het volledig oneens ben met de uitkomst van de verkiezingen, en de feiten staan aan mijn kant, zal er een ordelijke overgang van de macht plaatsvinden op 20 januari. Ik heb altijd gezegd dat we zouden strijden om alleen de legaal uitgebrachte stemmen te tellen. Hoewel dit het einde is van de allerbeste eerste termijn uit de geschiedenis van het presidentschap, is het pas het begin van onze strijd om Amerika weer groots te maken."
De verklaring werd op Twitter gedeeld door een woordvoerder van Trump in plaats van door de president zelf. Mogelijk omdat Twitter het account van Trump voor 12 uur gesloten heeft wegens het verspreiden van haat en aanzetten tot geweld. Facebook en Instagram deden hetzelfde.
cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.