Laatste update 17:11
69

Trumps Amerika: baby weggerukt van borst moeder

Het Amerika dat Trump voor zich zag, in woord en daad, is hier. Baby’s worden letterlijk tijdens het voeden van de borst van hun moeder getrokken en afgevoerd. Als de moeder zich verzet, wordt zij in de boeien geslagen. Andere ouders krijgen te horen dat hun kind wordt gewassen, om enige tijd daarna te beseffen dat ze niet zullen worden teruggebracht. Dat is de realiteit sinds het nieuwe beleid van Trump in werking trad minder dan een maand geleden. Sindsdien werden er al 500 kinderen van hun ouders gescheiden, voor de misdaad van het wensen van een beter leven, het najagen van een droom.

De kinderen worden vervolgens overgebracht naar detentiecentra, effectief jeugdgevangenissen, waar zij 22 uur per dag binnen opgesloten zitten. Nadat een Democratische politicus enkele dagen geleden al probeerde om een van die detentiecentra binnen te komen en niet werd binnengelaten, verkreeg Jacob Soboroff uiteindelijk wel toegang, zij het zonder camera’s.

De detentiecentra waar het om gaat werden gebouwd om jonge jongens (tussen de 10 en 18 jaar) op te vangen die zonder begeleiding de grens overstaken. Op dit moment worden dagelijks tientallen kinderen gescheiden van hun ouders, onder wie vele baby’s, peuters en kleuters. Er zijn geen geschikte opvangfaciliteiten voor deze kinderen met bevoegde hulpverleners en als het aan Trump ligt komen die er ook niet. Hij wil tentenkampen voor tot wel 1000 kinderen tegelijk laten bouwen op het terrein van militaire bases. Gecertificeerde hulpverleners die voor de vaak zeer jonge kinderen moeten zorgen vindt hij geen voorwaarde voor het runnen van dergelijke faciliteiten.

Vandaag kwam een groep ambtenaren, activisten en Democratische afgevaardigden – onder wie John Lewis (Georgia), Pramila Jayapal (Washington), Luis Gutiérrez (Illinois), Texas Rep. Al Green (Texas), Judy Chu (California) en Jan Schakowsky (Illinois) – samen (met filmster John Cusack) buiten het hoofdkwartier van het Customs and Border Protection agency in Washington, alvorens richting het Witte Huis te marcheren in protest tegen het inhumane immigratiebeleid. Na de moslimban, het zero-tolerance beleid voor illegale immigratie, waarbij ouders van kinderen gescheiden worden en er onmiddellijk tot vervolging wordt overgegaan, kondigde Jeff Sessions deze week ook aan dat slachtoffers van huiselijk geweld of drugsbendes niet langer aanspraak kunnen maken op asiel. Voeg daarbij de immigratiedienst ICE die iedereen zonder de juiste papieren vogelvrij heeft verklaard en daarbij extreem wrede tactieken hanteert, en de plannen voor een muur met Mexico en je ziet de toekomst die Trump wil.

Want hè: “We’re America, Bitch!”  

Geef een reactie

Laatste reacties (69)