22

Twitter boos: Conservatieven misleiden de Britse kiezers

De Britse Conservatieven liggen onder vuur omdat ze de naam van hun Twitter-account tijdens een televisiedebat tussen Boris en Johnson en Jeremy Corbyn dinsdagavond veranderden in factcheckUK. Ook het uiterlijk van het Twitter-account werd aangepast om argeloze tv-kijkers te doen geloven dat de partijtweets in werkelijkheid afkomstig waren van een factcheckdienst.

Twitter is bijzonder ontstemd over deze vorm van misleiding, meldt The Guardian. Het platform belooft “corrigerende maatregelen” als de Tories nog een keer zo’n stunt uithalen. “Twitter zet zich in voor een gezond debat tijdens de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk”, aldus een woordvoerder van het sociale medium.

Politici van Labour en de LibDems hebben het bedrog van de Conservatieven veroordeeld, evenals de factcheckwebsite Full Fact. Ook Newsnight-presentatrice Emily Maitlis (die enkele dagen geleden nog veel succes had met haar interview met prins Andrew) maakte gehakt van de misleiding van de Conservatieven. “Jullie verpakken jullie propaganda als harde feiten”, hield ze de voorzitter van de Tories, James Cleverly, voor. “Dat is dystopisch.”

Lees ook:
Boris Johnson doet alsof hij zijn eigen Brexit-deal niet snapt

Geef een reactie

Laatste reacties (22)