Laatste update 16:25
49

Vader en dochter uren in cel na gebruik zelfscankassa Ikea

De Franse studente Émilie is samen met haar vader urenlang in een politiecel vastgehouden omdat er een fout werd gemaakt bij de zelfscankassa van Ikea. Het duo kocht vier plastic bewaardozen en wat bekers bij de Ikea-vestiging in Straatsburg. Toen ze hadden afgerekend en weg wilden gaan, stapte er een beveiliger op hen af die de aankopen controleerde. Hij wees hen er op dat ze een fout hadden gemaakt. De deksels van de plastic bewaardozen moesten apart gescand en afgerekend worden.

De beveiliger zei dat het vaker voorkwam en verwees hen naar de receptie om de deksels alsnog af te rekenen. Daar troffen ze een manager, volgens Émilie een Zweed, die minder begrip toonde. Hij maakte hen uit voor dieven en eiste dat ze niet alleen de deksels zouden betalen maar ze moesten ook een verklaring ondertekenen dat ze zich schuldig hadden gemaakt aan diefstal. Dat laatste weigerden ze waarna de politie werd gewaarschuwd.

De agenten die na enige tijd arriveerden spraken alleen met de manager en riepen direct assistentie in. De dochter en vader werden met twee auto’s naar het bureau vervoerd en daar gescheiden in een cel gestopt. Pas na uren werd de cellen geopend door andere agenten die hun oren niet geloofden. De agenten zeiden als verklaring dat Ikea “nogal streng” is tegen klanten.

Het Zweedse woonwarenhuis heeft excuses aangeboden nadat Émilie haar ervaringen deelde via Twitter en daarmee een storm van verontwaardiging losmaakte. Ook is de aangifte wegens diefstal ingetrokken.

Zie ook opinie Francisco van Jole: Hoe we allemaal ongemerkt dieven worden

cc-foto: Dani Lurie

Geef een reactie

Laatste reacties (49)