Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdachten moordaanslag op Groningse journalist zijn fanatieke corona-ontkenners

  •  
27-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
Freedom demonstration Groningen: action against 1.5 meters

© GRONINGEN - Actievoerders demonstreren tegen de coronamaatregelen in het Stadspark. De deelnemers zijn onder meer tegen de anderhalvemetersamenleving als gevolg van het coronavirus en willen

De twee verdachten die zijn opgepakt in verband met de poging tot moord op de Groningse journalist Willem Groeneveld en zijn vriendin blijken fanatieke corona-ontkenners. Op Sikkom, de nieuwssite waar Groeneveld voor werkt, doet hij regelmatig kritisch verslag van demonstraties door virus-ontkenners en antivaxxers.
De twee arrestanten, die ervan verdachte worden vorige week donderdag werd een aanslag met molotovcocktails op de woning van Groeneveld te hebben gepleegd, zijn regelmatig aanwezig bij demonstraties tegen de coronamaatregelen, meldt RTV Noord.
"Dagblad van het Noorden schrijft dat ‘bronnen melden dat het motief in de hoek van anti-vaccinatie-demonstranten en virus-ontkenners moet worden gezocht’. Ook uit de bijdragen van beide verdachten op sociale media zou blijken dat het om anti-vaxxers, corona-ontkenners en complotdenkers gaat. De 32-jarige verdachte blijkt op een paar minuten lopen van het huis van Groeneveld te wonen. De krant schrijft dat deze verdachte volgens buurtgenoten regelmatig mensen lastigviel en hij vanaf zijn balkon schreeuwde dat ‘corona niet bestond’ en ‘mensen die zich hebben laten vaccineren doodgaan’. Vorig jaar publiceerde hij op YouTube een eigengemaakte muziekvideo met diverse complottheorieën. De 32-jarige verdachte noemt corona daarin ‘fake news’. De 32-jarige man stond vorig jaar al voor de rechter voor mishandeling. Flatgenoten zeggen bang te zijn voor de man."
De andere verdachte blijkt ook een zeer fanatiek aanhanger van de corona-ontkennersbeweging te zijn. Eerder werd vermoed dat de daders gezocht moesten worden in kringen van huisjesmelkers omdat Sikkom ook daar kritisch over bericht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.