14.693
38

Muzikant, schrijver, componist

Erwin Angad-Gaur (1970) studeerde Kunst en Cultuurwetenschappen in Rotterdam en is schrijver, muzikant en componist. In 2017 verscheen onder het half-pseudoniem Erwin Gaur zijn debuutroman ‘Gardi’.
(Foto gemaakt door Sebastian Beijersbergen)

Voetbal Inside stigmatiserend?

Je zult dertien zijn en je ouders kijken naar 'Gordon gaat trouwen'. En je denkt: is dát hoe homo's zich gedragen?

Voetbal Inside
cc-foto: Steven Guzzardi

We zitten in De Begeerte, het clubhuis van de Delftse homovereniging, aan de bar.

– Zeg, sorry dat ik je een beetje pestte op Facebook. Maar dat stukje van je over Maan…. Het is toch bizar dat je je druk maakt over zo’n zangeresje en dat je de homofobie van Voetbal Inside gewoon okay vindt.

– Nou…

– Dat hele #MeToo. Er wordt een grapje uitgehaald met zo’n meisje. Er wordt met een lul gezwaaid en het is #MeToo…. Kom op zeg. Terwijl een hele groep wordt weggezet bij VI.

– Vind je…

– Dat je dat okay vindt…

– Misschien is andersom ook wel waar.

– Hoe bedoel je.

– Gek misschien, om het vernederen van een zangeresje humor te vinden en een louter verbaal grapje van Van der Gijp niet. Daarnaast: wat zei hij nou eigenlijk?

– Nou…

– Hij keek liever naar Darts dan naar Gordon gaat trouwen. En hij riep er iets bij over een pot vaseline. Het zal wel. Ik zou ook voor darts opteren, als ik zou moeten kiezen… Alles goed en wel. Maar geen redelijk mens kan van mij, van Gijp of van wie dan ook verwachten dat hij naar die verschrikking met Gordon kijkt. Dan liever corpulente zwetende hetero’s met pijltjes.

– Ja. Gatverdamme. Ik heb er geen moment naar gekeken. Smakeloos. Maar toch: je zult dertien zijn en nog niet uit de kast en je ouders houden van voetbal. En dan komen dat soort opmerkingen langs…

– Je zult dertien zijn en je ouders kijken naar Gordon gaat trouwen. En je denkt: is dát hoe homo’s zich gedragen?

(Een moment stilte.)

– Het is grappig dat je dat zegt. Ik herinner me dat toen ik een jaar of veertien was, Gerard Joling op tv was. Wat een engnek. En ik hoorde hoe mijn ouders over hem spraken. En dat ik het helemaal met mijn ouders eens was. Maar het bracht wel een soort verwarring.

– Dus wie of wat is stigmatiserender: een gierende Gijp? Of Gordon, Joling en al die relnichten die zogenaamd zo emanciperend bezig zijn, door zich voor het halve volk aan te stellen.

– Schrijf daar maar een keer een column over dan.

– Ga ik doen.

– En mocht je nog op Maan terug komen, schrijf er dan bij dat alle radio DJ’s sowieso hufters zijn. Alleen de nationale opwinding over zo’n flauwe grap snap ik niet.

– Staat genoteerd. Verder nog iets tot uw dienst?

– Strakjes nog een Queer Beer misschien.

– Wat je wilt. Het is bijna kerstmis tenslotte. Vrede op aarde en zo. Aleen niet in Hilversum. Proost.


Laatste publicatie van Erwin Angad-Gaur

  • Gardi

    Een korte roman over obsessie, over liefde en de impact van terreur

    Februari 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (38)