Laatste update 18:03
12.237
46

Expert etnische diversiteit

George Arakel is expert op het gebied van etnische diversiteit en beeldvorming. Hij is de oprichter en hoofdredacteur van voorbeeld-allochtoon.nl, columnist, organisator van EVI Shares, ondernemer, schrijver, spreker en uitgever. Hij schrijft momenteel zijn eigen eerste boek over etnische diversiteit en hokjesdenken en geeft hij verscheidene lezingen.

In 2013 werd George opgenomen in een door het ministerie gemaakte boek als 1 van de 12 allochtone succesverhalen in Nederland, werd hij vorig jaar opgenomen in de Kleurrijke lijst als 1 van de 101 invloedrijkste allochtonen van Nederland en is hij dit jaar spreker bij TEDx.

Waarom ijsverkoopster Gilly Emanuels verloren heeft van de racisten

De Nederlandse jongens, die zich zo racistisch hadden gedragen, het leven van deze onderneemster zuur hebben gemaakt en de onderneming van een hardwerkende vrouw kapot hebben gemaakt, hebben gewonnen

Er was eens een schaap dat in het land van de wolven ging wonen uit nood. Er werd een wet aangenomen waarin stond dat de wolven het schaap niet mochten opeten, niet mochten bijten en geen kwaad mochten doen. Ze moesten het schaap als gelijke behandelen en met rust laten. Op een dag besloot een wolf om het schaap toch op te eten. Hij viel het schaap aan, maar het schaap kwam gelukkig met de schrik vrij. Het schaap besloot om aangifte te doen en zijn recht te halen. Uit zelfbescherming. De agenten die zijn aangifte in behandeling namen waren uiteraard wolven, want het is immers het land van de wolven. De zaak kwam voor de rechter, en ook de rechter was een wolf. Ondanks dat het schaap, volgens de wet, in zijn gelijk stond, wie denk je dat gewonnen heeft? Inderdaad, de wolf.

Waarom vertel ik dit verhaal?

Gisteren zag ik berichten langs komen dat tegen, Gilly Emanuels, de Surinaamse ijsverkoopster uit Hilversum, die al langere tijd getreiterd werd door racistische jongeren met racistische leuzen, een werkstraf is geëist omdat ze er klaar mee was en niemand haar hielp om haar plaaggeesten te bezweren. Ze besloot om zelf maar in actie te komen en probeerde de jongens weg te jagen met een stok. Volledig terecht naar mijn mening.

De Nederlandse jongens, die zich zo racistisch hadden gedragen, het leven van deze onderneemster zuur hebben gemaakt en de onderneming van een hardwerkende vrouw kapot hebben gemaakt, hebben gewonnen. De wolven hebben in het land van de wolven gewonnen. Onterecht, dat weten we allemaal, maar refererend naar mijn wolvenverhaal, toch een logische en te verwachten uitkomst. Nietwaar?

Nou, voordat je struikelt over mijn verhaal en denkt dat ik Nederlanders voor wolven uitmaak. Wacht even. Het is maar een metafoor. Je kan de wolven gerust vervangen door katten en het schaap vervangen door een muis. Prima. Doet er niet toe. Wat er toe doet is dat dit een signaal is in Nederland dat het schaap in het land van de wolven nooit gerechtigheid zal krijgen. Zo ook dat allochtonen in het land van de autochtonen geen gerechtigheid zullen krijgen.

Bedankt racisten, bedankt politie, bedankt rechtssysteem en bedankt meneer of mevrouw de officier van justitie, we hebben alle hoop in jullie nu officieel verloren.

Sterkte de komende tijd Gilly. Geef niet op. Neem wat rust, laat het even zakken en ga daarna alstublieft weer passievol ondernemen. Streef de onafhankelijk verder na. Begin weer iets. Blijf bouwen en strijden. Ik kom dan zeker langs een ijsje bij je eten.

Correctie: in een eerdere versie werd per abuis vermeld dat Emanuels veroordeeld is. De rechter heeft echter nog geen vonnis geveld.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)